Test-oversigt:
Her er de 4 bedste mavetrænere til hjemmetræning

Baseret på vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

4 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Netfysioterapi er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.
ANNONCER Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Nu kan du få den markerede mave, du altid har drømt om. Uanset om du vil have sixpack, en stærk core eller en flad mave, så kan det blive en realitet med den rette træning. Det bedste af det hele er, at du kan træne derhjemme og få ligeså gode resultater som i fitnesscenteret. Men hvad er de mest effektive øvelser, og kan du bruge mavetrænere til noget? Det får du svaret på her!

Flad mave er skabt i køkkenet OG med træning 

Måske har du hørt udtrykket “en flad mave er skabt i køkkenet og ikke på træningsbænken”? Det er der noget om. Har du for meget hvalpefedt om livet, så kan du have nok så stærke mavemuskler ingen kan se dem, og det er en skam. Det er derfor altid en god ide at tabe sig, fx med en motionscykel derhjemme, samtidig med, du træner mave.

Selvfølgelig skal du træne din mave, for det virker! Selv om du har lidt for meget fedt på maven, så hjælper dine mavemuskler med at stramme op og give dig en flottere figur. Og så er det super nemt at træne derhjemme. Den mest effektive mavetræning får du med disse mavetrænere:

Sådan vurderer og udvælger vi produkter:

Vores research team har analyseret markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere på markedet. Vi har partnerskaber med de fleste store forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af produkterne til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle, subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet baseret på data
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig. Det er vigtigt at være opmærksom på, at rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Redaktionens anbefalinger

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Det bedste valg til intens træning

Den klassiske sit-up bænk er en sikker favorit, som du garanteret kender fra gymnastiktimerne og fitnesscentrene.

Abilica Situp Bænk 2.0
Det bedste valg til intens træning
 • Kan justeres for at øge belastningen
 • Egnet til professionel brug
 • Komfortabel polstret pude

Mere om Abilica Situp Bænk 2.0

SPECIFIKATIONER

 • Dimensioner: 134(L) x 34(B) x 59(H) cm
 • Maks personvægt: 150 kg
 • Vægt: 8 kg

Det brænder i mavemusklerne, og du har lyst til at sige stop. Alligevel fortsætter du det er så effektiv en måde at træne mavemuskler på.

Det er den skrå sit-up bænk, du ser boksere og andre atleter bruge. En sit-up bænk er til dig, der vil have en seriøs mavetræning til din homegym.

 

Bænken kan indstilles i forskellige hældninger, og så kan du “spænde dig fast” i benene og derefter lave sit-ups. Bliver det for let kan du holde en vægtplade samtidig. På den måde kan du holde din mavetræning i samme 8-12 rep interval som din øvrige styrketræning.

Abilicas sit-up bænk kan du få glæde af i mange år, og så fås den til en overkommelig pris.

Bedste budgetvalg

Et abwheel er et simpelt lille træningsredskab, som giver god værdi for pengene. Hvis du har prøvet at lave planke og er vild med det, kan det være, du synes, et Abwheel lige er sagen. Kort fortalt, så er et Abwheel et håndtag, der sidder fast på et hjul. Du bruger så hjulet til at køre frem i plankeposition og tilbage i “oprejst” position.

AbWheel
Bedste budgetvalg
 • Kan bruges af alle fitnessniveauer
 • Skridsikre håndtag af skumgummi
 • Træning af mave, ryg og skuldre

Mere om AbWheel

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: Plast, gummi
 • Mål: 30 x 15 x 15 x 15 cm
 • Vægt: 700 gram

Der findes mange former for træningsredskaber til mavetræning. Og de behøver ikke koste særligt meget for at være super effektive. Se blot på Ab Wheels en af de mest simple og effektive redskaber. Modellen her er udstyret med et dobbelthjul, hvorfor stabiliteten er øget.

Udover mavetræning hjælper hjulet også med at træne din ryg og skuldre. Hjulet er desuden småt og kan nemt gemmes væk.

Det kræver dog en vis styrke at bruge hjulet 100%, da den eneste ulempe er, at det er din vægt, der styrer sværhedsgraden. Så hvis du ikke har trænet i lang tid, er det svært at bruge.

Alt i alt får du et effektivt redskab til få penge.

Bedste valg til hjemmetræning

Endnu en ’roller’ mavetræner, som bestemt fortjener at være en del af testen. Power Rolleren er udstyret med en blød nakkestøtte, som er nødvendig, da der ellers ved forkert træning er risiko for nakkeskader.

Tunturi Power Roller Mavetræner
Bedste valg til hjemmetræning
 • Holdbare og robuste materialer
 • Ergonomisk design
 • Justerbar pude

Mere om Tunturi Power Roller Mavetræner

SPECIFIKATIONER

 • Vægt: 3,9 kg
 • Dimensioner: 66 (L) x 70 (B) x69 (H) cm

Mavetræneren giver en hård og effektiv træning af dine mavemuskler. Det bedste ved en roller er, at man automatisk får den rette vinkel til øvelserne, hvilket gør, at du undgår skader og andre forkerte bevægelser.

Tunturi Power Roller mavetræneren er produceret af kvalitetesmaterialer og bygget, så du ikke behøver bekymre dig om holdbarheden. Den anbefales specielt til de personer, der vil træne derhjemme.

Bedste praktiske valg

Hvis du har svært ved at lave de klassiske mavebøjninger, så er en Ab Cruncher måske det, du har brug for. Tunturi Ab Shaper er en simpel maskine, der både hjælper dig med crunches (mavebøjninger med benene i luften) eller mavebøjninger (med benene på jorden).

Tunturi Ab Shaper Mavetræner
Bedste praktiske valg
 • Foldbart, pladsbesparende design
 • Fast måtte og nakkestøtte
 • Træner alle mavens muskelgrupper

Mere om Tunturi Ab Shaper Mavetræner

SPECIFIKATIONER

 • Vægt: 4,5 kg
 • Dimensioner: 66 (L) x 72 (B) x 70 (H) cm

Mavetræneren har en fastgjort måtte og nakkepude, som du lægger dig på. Du tager så fat i håndtagene, hvorefter du kan lave perfekte og effektive crunches – hver gang. Det er både effektivt og skånsomt.

Tunturi Ab Shaper er til dig, der gerne vil have en flad mave uden at skulle i fitnesscenteret.

Iron Gym benhævninger

Benhævninger (også kaldet Captains Chair og leg raises) er en virkelig hård og god øvelse til mavetræning, hvor du vender op og ned på den almindelige maveøvelse. Du bøjer nemlig slet ikke maven, men løfter derimod dine ben. Normalt laver man øvelsen i et rack, men har du en Iron Gym, som du bruger til at lave pull ups, kan du med et par ab-straps også lave benhævninger.

Ab-straps gør, at du kan hænge i din Iron Gym, mens du laver benhævninger. Til en pris på under 100 kr. er det ret god value for money. Læs mere om Iron Gym her

Kettlebells

Kettlebells kan bruges til stort set alt og ja, selvfølgelig også til maveøvelser. De populære “kettlebell swings” er en glimrende øvelse til at træne mave, men også øvelser som Turkish Get Up er gode til at styrke dine core-muskler. Læs mere om kettlebells her.

Almindelige maveøvelser

Du kan selvfølgelig også træne mave på helt almindelig vis, ligesom du gjorde i gymnastiktimerne. Det eneste, du skal bruge, er en træningsmåtte og nogle gode øvelser.

Det bedste, du kan gøre, er at tjekke Youtube, hvor der er et hav af videoer om maveøvelser som planke, sit-ups, legswings og en masse andet.

Vi anbefaler

Har du plads til en sit-up bænk derhjemme, så er det vores klare førstevalg. Bænken er suveræn til mavetræning og kan holde i mange år. Ab Crunch Rollers er også et rigtig godt valg, hvis du gerne vil sikre god teknik, når du laver maveøvelser, så du undgår skader.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Træningsbold

Ab Crunch Maskine

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme