Hos Netfysioterapi.dk undersøger vi forskellige tests af annoncefinansierede produkter tilgængelige på nettet, og samler dem sammen så du kan få alle resultater i én komplet artikel.


Bodylab kreatin

Pris: 119,00 kr.

100% rent mikroniseret kreatin

Massere af gode anmeldelser

Neutral smag - blandes op i det du foretrækker

Vores anbefaling


LinusPro kreatin

Pris: (Produktet er udgået) kr.

100% mikroniseret kreatin monohydrat.

Dansk produceret

Fri for sødestoffer

Et sikkert hit


Optimum Nutrition Creatine

Pris: 99,00 kr.

Smagsneutral – masser af blandingsmuligheder

Godt produkt til prisen

Gode anmeldelser af produktet

Den prisvenlige

Motion, sundhed, kost og træning fylder utroligt meget i vores bevidsthed i disse år. Derfor kan det være svært at følge med i, hvad der fungerer, og hvad der ikke gør. Hvis du træner regelmæssigt, har du måske hørt om kreatin, som er et kosttilskud, der ofte fremhæves for sine positive effekter på træning.

I denne artikel vil vi forsøge at skille myter fra sandheder, og vil i første omgang fremhæve nogle af de bedre produkter på markedet – altså dem som har en ordentlig kvalitet og til en fornuftig pris. Efterfølgende vil vi informere dig om det, du som minimum bør vide, inden du køber kreatin til din træning i fremtiden.

Bodylab kreatin – bedst til prisen (Vores anbefaling)

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Her er der tale om et utroligt godt produkt fra danske Bodylab, som efterhånden gennem mange år har produceret produkter og kosttilskud til danskerne af meget høj kvalitet. Denne kreatin monohydrat – som er den mest almindelige form – er 100% rent mikroniseret kreatin og er altså et rent produkt i forhold til nogle af de andre konkurrenter på markedet.

Når du køber et dansk produkt som dette, er du altid sikret, at det er registreret og godkendt af den danske fødevarestyrelse. Derudover er dette produkt også taget utroligt godt imod af andre brugere, som roser det for god effekt allerede efter kortvarigt brugt. 

Alt i alt; på grund af renheden, den gode pris, den danske produktion og sikkerhed samt de gode anmeldelser havner dette produkt som vores anbefaling i denne artikel. Det er således et rigtig godt bud til dig, som gerne vil i gang med at træne med kreatin og ønsker et solidt produkt, som du stoler på.

Derfor skal du vælge dette produkt:

 • Bedst til prisen
 • 100% rent mikroniseret kreatin
 • Dansk produceret
 • Godkendt af den danske fødevarestyrelse
 • Godt anmeldt

BulkPowders monohydrat kreatin – perfekt til at blande i dine shakes  

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

BulkPowders har efterhånden fundet vej til de fleste sportsudøveres og fitnessentusiasters køkkenskabe, og det er der en særlig grund til. Den engelske producent af kosttilskud har nemlig ramt en helt særlig trend og en kombination af noget, som både er lækkert, stilrent, og gennemgående god kvalitet.

Dette kreatin monohydrat er heller ingen undtagelse, og lige som med mange af deres andre produkter, så er det lavet med fokus på at være lækkert og bekvemt i hverdagen og ikke et kedeligt kosttilskud. Derfor findes den også både som neutral og med Blandede Bær eller Æble & Lime, så du nemt kan sætte kulør på din proteinshake, hvis du vælger at blande din kreatin heri.

Selve indholdet er også helt i top; vælger du den neutrale smagsvariant, kan du blot forvente 100% kreatinmonohydrat.

Det eneste der trækker ned på denne variant i forhold til vores topscorer er, at den er lidt dyrere. Men hvis du eventuelt har lidt længere tids erfaring med kreatin og godt kunne tænke dig at gå på opdagelse i nogle flere forskellige smagsvarianter, så kan det være, at dette produkt er det helt perfekte til dig.

Derfor skal du vælge dette produkt:

 • Perfekt til at blande i proteinshakes
 • Fås i neutral smag eller med Blande Bær eller Æble & Lime
 • 100% kreatinmonohydrat (i den neutrale variant)
 • Ideel for dig, der gerne vil prøve noget nyt

LinusPro kreatin – dansk kvalitet (og dansk testet!)

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Endnu et danskproduceret kosttilskud, som bliver ved med at hitte. Det har en lækker kvalitet med en renhed af 100% mikroniseret kreatin monohydrat, som giver dig lige netop det, du er på udkig efter.

Lige som med varianten fra Bodylab har du samme sikkerhed med dette produkt, da det er dansk produceret og derfor både registreret og godkendt hos den danske fødevarestyrelse. Det betyder, at du altid kan føle dig tryg, når du indtager det og kan være sikker på, at det er helt fri for farlige eller sundhedsskadelige stoffer.

Dette produkt har også en rigtig fornuftig pris og fordelen med kreatin er jo netop, at du som udgangspunkt indtager ganske lidt af det ad gangen. Det betyder derfor, at du kan ende med at være enormt økonomisk, hvis du vælger det rette produkt.

Alt i alt er denne variant fra LinusPro et virkelig godt bud til dig, som ønsker et dansk produceret kvalitetsprodukt uden dikkedarer såsom sødestoffer eller tilsat smag. 

Derfor skal du vælge dette produkt:

 • Dansk kvalitet
 • Dansk testet (af fødevarestyrelsen)
 • 100% mikroniseret kreatin monohydrat.
 • Rigtig god pris
 • Fri for sødestoffer

Optimum Nutrition Creatine – virkelig god sammensætning 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Dette produkt er utroligt afholdt blandt forbrugere, og derfor har det fundet vej til vores artikel. Særligt prises det for sin gode evne til at kunne blandes i juice og shakes uden at give bismag, og også for at kunne give lige dét ekstra boost af energi i træningen, som gør det hele meget sjovere.

Produktet består af 99,9% rent kreatin monohydrat, som giver dig lige præcis det, du behøver til din træning. Den er smagsneutral, så du har endnu flere indtagelsesmuligheder og et langt større råderum i forhold til, hvordan du vil indtage dit tilskud i løbet af din dag.

Sidst men ikke mindst har ON en virkelig konkurrencedygtig pris, og dette produkt er særligt velegnet til dig, som måske har flere års erfaring med kreatin, og nu bare gerne vil have et kvalitetsprodukt til en skarp pris med et godt indhold og masser af frihed i forhold til indtagelse.

Derfor skal du vælge dette produkt:

 • God sammensætning
 • Smagsneutral – masser af blandingsmuligheder
 • Virkelig gode brugeranmeldelser
 • Skarp pris
 • Høj kvalitet

Måske kunne du også være interesseret i at læse Fiskeolie test 2020 – De 8 bedste fiskeolier du kan købe

Hvad er kreatin?

Kreatin er ikke bare et kosttilskud, men faktisk et stof som dannes helt naturligt i vores krop. Når kroppen selv syntetiserer stoffet, er det aminosyrer, som klarer arbejdet, men vi optager faktisk også en del af det naturligt gennem vores almindelige kost (fra kød og fisk hovedsageligt). Det lagres primært i skeletmuskulaturen, hvor det kan bidrage til anaerob energiomsætning.

Hvad gør kreatin?

Tilskuddet bindes i muskelcellerne og fungerer som et hurtigt tilgængeligt lager af energi, som kan give øget kapacitet ved kortvarig, eksplosiv træning. Det bliver derfor sommetider brugt som et pre-workout, fordi det kan give dig det ekstra skud energi, du kan bruge, når træningen bliver særligt krævende. Hertil skal det tilføjes, at kreatin ikke må forveksles med weight gainer eller proteinpulver. Hvis du leder efter et højere protein eller kalorie indtag, kan disse supllementer være en bedre løsning – evt. sammen med kreatin.

Kreatin muskelmasse

En anden fordel er, at det kan bidrage til større muskler, når det kombineres korrekt med styrketræning. Dette skyldes, at muskelcellerne begynder at binde mere vand til sig, og de kommer derfor til at svulme og se fyldige ud. Denne effekt giver musklerne noget stimuli, og gør altså at de vokser mere end de ellers ville have gjort.

Derfor er kreatin også særligt godt egnet som kosttilskud til vægtløftere og personer, som træner styrkeløft, hvor eksplosiv kortvarighed og tunge løft er essentielt.

Kreatin effekt

Det har været utroligt omdiskuteret gennem mange år efterhånden og primært af to årsager: effekt og bivirkninger. I forhold til effekt viser et studie foretaget af Vitenskapskomiteen i for Mattrygghet i Norge på vegne af Mattilsynet, at det ikke er alle mennesker, som vil have gavn af at indtage en ekstra dosering af kreatin. De vil simpelthen ikke mærke en forskel. Det drejer sig om ca. 30% af befolkningen, og årsagen er simpelthen, at deres lagre i kroppen allerede er tilstrækkeligt fulde.

Resten af befolkningen vil kunne mærke en effekt og vil i varierende grad have en positiv effekt af at supplere deres daglige og varierede kost med kreatin.

Trods mange påstande om det modsatte, er der endnu ikke dokumenteret nogle bivirkninger ved indtagelse af kreatin – selv ikke ved høje mængder. På trods af advarsler om sundhedsmæssige risici for nyrer, lever og meget andet, kan du altså roligt fortsætte med at tage dit tilskud. Husk dog altid at følge anvisningen.

Se også Det muskelopbyggende kosttilskud: Kreatin skrevet af bodylab.dk

Kreatin dosering

Da kroppen i forvejen er i stand til at producere kreatin, og du samtidig får lidt gennem din kost behøver du ikke indtage det på samme måde som proteinpulver. Den anbefalede mængde er 3 gram dagligt. Dette svarer til ca. ½ tsk.

Du bør ikke tage kreatin konstant over en længere periode. Indtag det dagligt i seks til otte uger, men hold så pause i mindst tre uger, inden du begynder på en periode med daglig indtagelse igen. Dette skyldes, at langvarigt indtag kan nedsætte kroppens egen naturlige produktion. Husk desuden at indtage rigelige mængder med vand i de perioder, hvor du indtager dagligt tilskud.

Kreatin indtagelse

Du kan med fordel blande det sammen med mælk, vand eller anden ønsket væske (for eksempel sammen med din proteinshake eller pre-workout, hvis du har lyst).

Kreatin pulver

Det findes mest almindeligt som pulver, hvor det blot ligner ganske almindeligt proteinpulver. I de fleste poser medfølger en måleske. Denne løsning er god for dig, som ønsker at blande din kreatin i en shake eller juice eller smoothie for eksempel.

Kreatin piller

Hvis du ikke er så glad for pulver, kan du også købe din kreatin i pilleform. På denne måde er din dosering klar på forhånd, og denne løsning er god for dig, som gerne vil have det nemt og bekvemt, og desuden ikke ønsker at blande din kreatin op med noget.

 

Se vores artikel om: De bedst testede BCAA

Læs også: Bedste pre workout på markedet og al den info du behøver

Se vores artikel om: Test af koffeinpiller – de bedste til din træning

Denne side er anmeldt af: Christoffer P. Nissen 10/10

Forfatter

Redaktionen for Netfysioterapi har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’Om Netfysioterapi’.

Skriv en kommentar