Et home gym er en drøm for mange af os der har trænet i fitness centeret i mange år, men nu har fået travlt med arbejde og familie, og måske er flyttet til ud i villakvarterene hvor der er længere til fitness centeret. Med mere plads of måske en kælder eller garage der står ubrugt er det meget fristende at indrettet en home gym med vægtstænger, bænk, squat rack og hvad man ellers kunne ønske sig. Men en ting undervurderes ofte i den sammenhæng, nemlig underlaget og gulvet.

Abilica ErgoTile Quad

 • 60 dages fuld returret
 • Prismatch
 • Levering: 1-2 hverdage

Abilica ErgoTile Quad

Specifikationer

 • Bestået diverse sikkerhedstests
 • Skridsikkert  
 • Tåler stor belastning
 • Mål – 500 x 500 x 15 mm
 • Vejer 3 kg

ErgoTile Puzzle Fitnessgulv – fremstillet af genanvendte scooterdæk

 • Levering: 1-2 hverdage
 • Prismatch
 • 60 dages fuld returret

ErgoTile Puzzle FitnessgulvFitnessgulvet ErgoTile Puzzle er perfekt til dig, der skal lave et mini-fitnesscenter derhjemme. Måske i et hjørne af hjemmekontoret, så du har en god anledning til at slippe computermusen for et par minutter og få trænet mavemusklerne op til sommersæsonen. Produktet er allerede en bestseller på Abilica.dk, og det passer både til privat og professionel brug.   

Det unikke aspekt ved ErgoTile Puzzle er, at det bliver fremstillet af genbrugte scooterdæk – og det passer derfor perfekt ind i bæredygtighedstrenden. Samtidig er den sorte farve en klassiker i ethvert hjem. Når du skal i gang med at lægge fitnessmåtten/fitnessgulvet, skal du finde tilbage til barndommens sjove leg med at lægge puslespil. Pladerne er nemlig formet som puslespilsbrikker og skal klikkes ind i hinanden. Det er nemt, og de kommer til at lægge godt fast, så du kan roligt kaste dig ud i diverse stræk- eller zumbaøvelser. 

ErgoTile Puzzle vs markedet

Gulvet/måtten bliver leveret i pakker à 4 styk og dækker et område svarende til 1 m2. Det er super nemt at skære gulvet til i den ønskede størrelse. Du har derfor alle muligheder for at få et gulv, der passer perfekt ind i miljøet. Pladerne er 15 mm tykke og giver derfor en god komfort. Dog anbefaler producenten ikke, at du benytter det til vægtstangstræning og lignende. Her skal du ud at investere i en måtte, der er lidt tykkere.

Specifikationer

 • Pakke med 4 styk (dækker godt 1 m2)
 • Formet som puslespilsbrikker 
 • Tykkelse på 15 mm
 • Fremstillet af genbrugte scooterdæk
 • Skridsikkert gulv 
 • Kan tilskæres
 • Sort farve

Nordic Fighter Fitnessgulv – til alt fra udstrækning til kampsport

Nordic Fighter FitnessgulvFitnessgulvet/fitnessmåtten fra svenske Nordic Fighter er et populært produkt på Apuls.dk. Du får her et alsidigt gulv, der passer perfekt, uanset om du er hoppet med på fitnessbølgen, skal lave yogaøvelser eller vil dyrke kampsport. Det er holdt i ganske iøjnefaldende farver – rød og blå – og det er op til dig at vælge, om du mest er til et ternet gulv med skiftevis røde og blå farver eller en ensartet flade i f.eks. den røde farve. Pladerne er rød på den ene side, og blå på den anden. Du har således mulighed for at skifte rundt fra tid til anden, alt efter humør. Pladerne à 100 x 100 cm har en god tykkelse på 2 cm, så du får al den støtte og komfort, du har brug for. Samtidig er pladen skridsikker, så du ikke glider i en yogaøvelse som ”Hunden med hovedet nedad”.  Måtten bliver solgt uden kantlister, og det er muligt at skære pladerne til som ønsket.  

Nordic Fighter Fitnessgulv vs markedet

Pladerne købes stykvis, men du skal købe minimum 4 styk = 4 m2. Det er et alsidigt produkt, hvor du stort set kan dyrke enhver sportsform takket være den bløde og skridsikre flade. Samtidig kommer produktet fra en leverandør, der har handlet med fitness- og kampsportsudstyr gennem en årrække og derfor er et kendt mærke i branchen.  

Specifikationer

 • Velegnet til både fitness og kampsport
 • Plader à 100 x 100 cm
 • Tykkelse på 2 cm
 • Rødt og blåt gulv – kan lægges i mønstre 
 • Skridsikker overflade
 • Hårdhed: Medium

Reebok Floor Guards – perfekt som underlag til træningsmaskinerne

Reebok Floor GuardsHvis dine træningsmaskiner er rykket ind i hjemmekontoret, er det en god idé at beskytte gulvet mod ridser. Her er Reebok Floor Guards et fremragende valg – det er et populært produkt hos kunderne på Apuls.dk. De 1 mm tykke plader giver nemlig den optimale komfort, samtidig med at du undgår grimme mærker på trægulvet. Vil du ikke bruge Reebok Floor Guards som underlag, er det fuldt ud muligt at benytte dem som et traditionelt fitnessgulv. Den grå-sorte nuance er nem at indpasse i enhver boligindretning. 

De 4 plader, der medfølger i hver pakke, skal samles via et kliksystem – og det er en nem løsning for alle. Inden du ved af det, danner fitnessgulvet et solidt fundament for dine træningssessioner. Gulvet leveres med kantlister.  

Reebok Floor Guards vs markedet

Produktet kommer fra en topproducent – Reebok – der har været en gigant på sportsmarkedet i en menneskealder. De er kendt for at levere kvalitetsprodukter, og det samme gælder med Reebok Floor Guards. Vær særligt opmærksom på tykkelsen. Har du planer om at træne løs med vægtstænger og tungere kettlebells, kan det være en fordel at vælge et lidt tykkere gulv. Du får stadig et fitnessgulv, der giver en rigtig god stødabsorbering under de forskellige træningsformer.

Specifikationer

 • Kan anvendes som træningsmåtte eller underlag
 • Beskytter mod ridser 
 • 4 styk i størrelsen 60 x 60 cm
 • Kliksystem – nemt at samle 
 • Tykkelse på 1 cm
 • Grå/sort farve
 

i samarbejde med PriceRunner

cPro9 fitnessgulv – godt valg til hjørnerne

cPro9 fitnessgulvFitnessgulvet cPro9 er en eftertragtet vare på Apuls.dk, og det har en række smarte funktioner. Er du hoppet med på hjemmefitness-bølgen, har du måske allerede investeret i en crosstrainer eller motionscykel. Med fitnessgulvet kan du beskytte gulvet mod ridser, men det kan også fungere som en smart og komfortabel træningsmåtte, når du skal lave udstrækningsøvelser eller træner til zumba musikken. Med den bløde måtte får du ganske enkelt en bedre stødabsorbering, så du ikke overbelaster kroppen unødigt.

Det smarte ved dette produkt er, at det har hjørneafslutninger. Det får derfor en flot og homogen afslutning, hvis det f.eks. skal lægges inde på gulvet i hjemmekontoret. 

cPro9 Fitnessgulv vs markedet

Fitnessgulvet kommer fra cPro9, der har promoveret sig som et ”value-for-money brand”. Gulvet bliver leveret i pakker med 4 styk, og pladerne har hver især størrelsen 60 x 60 cm. Du får derfor med én pakke et areal, der svarer til 1,44 m2. Eftersom prisen er yderst gunstig, kan du med fordel købe flere pakker og danne en endnu større træningszone – eksempelvis til dit yogahold eller i det lokale fitnesscenter. Vær lidt OBS på tykkelsen af dit træningsunderlag. Har du planer om at træne ivrigt med vægtstænger eller svinge med kettlebells i diverse øvelser, kan det være en fordel at vælge et lidt tykkere gulv. Du får dog stadig et fitnessgulv, der giver dig en rigtig god støtte under de ”lettere” træningsformer.

Specifikationer

 • Kan anvendes som træningsmåtte eller underlag
 • Pakke med 4 styk i størrelsen 60 x 60 cm
 • Hjørneafslutninger
 • Hårdhed: Medium
 • Kan tilskæres
 • Tykkelse på 1 cm
 • Sort farve

Underlag er nødvendigt

Hvis du træner seriøst, så laver du nok også diverse øvelser hvor vægten hæves og sænkes fra gulvet. Her tænker jeg selvfølgelig især på dødløft hvor godt over hundrede kilo kan blive sænket hårdt ned på gulvet. Når vægten går op bliver det umuligt at sænke vægtstangen kontrolleret og resultatet er et hårdt fald mod gulvet. Det skal der ikke mange drop til før noget går i stykker. Værre er det hvis du skulle lave diverse olympiske løft, som populære i Crossfit, hvor vægten skal smides ned fra over hovedet. Her kan det blive direkte farligt hvis gulvet ikke er beregnet til det.

Det siger sig selv at almindeligt trægulv eller endnu værre laminat ikke er egnet til at skulle stå model til fitness træning. De færreste har nok også trægulv i homegym’en men derimod beton gulv. Ingen af delene er gode løsninger. Trægulv bliver meget let ødelagt af vægte der sænkes eller smides på gulvet og beton gulv kan måske nok holde til det, men vægtstang og vægtskiver kan blive bøjede, bulede og ødelagte samt slå små splinter løs der kan flyve igennem lokalet.

Fitness underlag i hård gummi er bedst

Løsningen er at købe et fitness gulv i hård gummi der afbøder falder og tager imod. Et betongulv med en sådan gummi underlag er en rigtig god løsning. Det er vigtigt at sige her at vi ikke taler om tynde gummimåtter og lignende som du kender fra Yoga og lignende, men massiv og hårdfør gummi lavet lige til formålet. Det er muligt at købe sådant gummi underlag både som et sammenhængende stykke eller som måtter der kan ’flettes’ sammen. Det sidste er klart at foretrække. De kan købes diverse steder, set blandt andet hos Profillageret fitness gulv til omkring 100 kr pr. stk, så du skal nok beregne et par tusind kroner, afhængig af hvor meget areal du vil dække.

homegymgulv

En anden og billigere løsning er kork underlag som til nød kan anvendes. Det er langt billigere og et naturligt materiale men er langt fra lige holdbart som det massive gummiunderlag. Kork giver noget beskyttelse men går ret let i stykker hvis en vægt for eksempel trækkes hen over gulvet.

I børnelegerum diverse steder har du måske også set en slags farvede gummiplader. De er oftest lavet af ethylene-vinyl acetate som er et polymer der har en hvis holdbarhed sammen med blødhed. Det er måske fristende at bruge et sådant underlag, men det er heller ikke optimalt. Denne type underlag får nemlig meget nemt buler og desuden har vægte en tendens til at hoppe kraftigt på det, hvilket er farligt ved flere løft.

FAQ

Hvordan vælger jeg en fitnessmåtte til mit træningsrum?

Når du skal købe en fitnessmåtte til dit træningsrum derhjemme, er der flere aspekter, som du bør overveje. Bl.a. skal du tænke over, hvilket materiale måtten skal være lavet af, såvel som hvor holdbar den er. Dertil er det også relevant at inddrage, hvilken træningstype du skal lave på måtten.

Hvilke fitnessmåtter bruger træningscentre?

Det er meget forskelligt fra træningscenter til træningscenter, hvilke fitnessmåtter de bruger. Derfor er det i stedet vigtigere, at du vælger din fitnessmåtte til dit træningsrum ud fra, hvilke øvelser du skal lave på det. På den måde kan du finde det bedste materiale til din træning.

Er det nødvendigt at have fitnessmåtter i mit træningsrum?

Teknisk set er det ikke nødvendigt at have fitnessmåtter i dit træningsrum, men det er en rigtig god ide. Fitnessmåtter skåner selve gulvet imod skader fra træningen, men de giver samtidig også dig et bedre underlag at træne på, da du ofte står meget bedre fast på fitnessmåtter.

Skal et træningsrum derhjemme have fitnessmåtter?

Teknisk set skal du hjemmetræningsrum ikke nødvendigvis have fitnessmåtter, men det er en god ide at have dem. Fitnessmåtterne beskytter det underliggende gulv mod skader, samtidig med at måtterne kan tilpasses, så de passer optimalt til den form for træning, som du foretrækker at dyrke.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Netfysioterapi har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’Om Netfysioterapi’.

Skriv en kommentar