Hos Netfysioterapi.dk undersøger vi forskellige tests af annoncefinansierede produkter tilgængelige på nettet, og samler dem sammen så du kan få alle resultater i én komplet artikel.

Et home gym er en drøm for mange af os der har trænet i fitness centeret i mange år, men nu har fået travlt med arbejde og familie, og måske er flyttet til ud i villakvarterene hvor der er længere til fitness centeret. Med mere plads of måske en kælder eller garage der står ubrugt er det meget fristende at indrettet en home gym med vægtstænger, bænk, squat rack og hvad man ellers kunne ønske sig. Men en ting undervurderes ofte i den sammenhæng, nemlig underlaget og gulvet.

Abilica ErgoTile QuadAbilica ErgoTile Quad

Specifikationer

  • Bestået diverse sikkerhedstests
  • Skridsikkert  
  • Tåler stor belastning
  • Mål – 500 x 500 x 15 mm
  • Vejer 3 kg

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Underlag er nødvendigt

Hvis du træner seriøst, så laver du nok også diverse øvelser hvor vægten hæves og sænkes fra gulvet. Her tænker jeg selvfølgelig især på dødløft hvor godt over hundrede kilo kan blive sænket hårdt ned på gulvet. Når vægten går op bliver det umuligt at sænke vægtstangen kontrolleret og resultatet er et hårdt fald mod gulvet. Det skal der ikke mange drop til før noget går i stykker. Værre er det hvis du skulle lave diverse olympiske løft, som populære i Crossfit, hvor vægten skal smides ned fra over hovedet. Her kan det blive direkte farligt hvis gulvet ikke er beregnet til det.

Det siger sig selv at almindeligt trægulv eller endnu værre laminat ikke er egnet til at skulle stå model til fitness træning. De færreste har nok også trægulv i homegym’en men derimod beton gulv. Ingen af delene er gode løsninger. Trægulv bliver meget let ødelagt af vægte der sænkes eller smides på gulvet og beton gulv kan måske nok holde til det, men vægtstang og vægtskiver kan blive bøjede, bulede og ødelagte samt slå små splinter løs der kan flyve igennem lokalet.

Fitness underlag i hård gummi er bedst

Løsningen er at købe et fitness gulv i hård gummi der afbøder falder og tager imod. Et betongulv med en sådan gummi underlag er en rigtig god løsning. Det er vigtigt at sige her at vi ikke taler om tynde gummimåtter og lignende som du kender fra Yoga og lignende, men massiv og hårdfør gummi lavet lige til formålet. Det er muligt at købe sådant gummi underlag både som et sammenhængende stykke eller som måtter der kan ’flettes’ sammen. Det sidste er klart at foretrække. De kan købes diverse steder, set blandt andet hos Profillageret fitness gulv til omkring 100 kr pr. stk, så du skal nok beregne et par tusind kroner, afhængig af hvor meget areal du vil dække.

homegymgulv

En anden og billigere løsning er kork underlag som til nød kan anvendes. Det er langt billigere og et naturligt materiale men er langt fra lige holdbart som det massive gummiunderlag. Kork giver noget beskyttelse men går ret let i stykker hvis en vægt for eksempel trækkes hen over gulvet.

I børnelegerum diverse steder har du måske også set en slags farvede gummiplader. De er oftest lavet af ethylene-vinyl acetate som er et polymer der har en hvis holdbarhed sammen med blødhed. Det er måske fristende at bruge et sådant underlag, men det er heller ikke optimalt. Denne type underlag får nemlig meget nemt buler og desuden har vægte en tendens til at hoppe kraftigt på det, hvilket er farligt ved flere løft.

 

Denne side er anmeldt af: Asta A. Dahl 10/10

Forfatter

Redaktionen for Netfysioterapi har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’Om Netfysioterapi’.

Skriv en kommentar